Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce vor păți localurile din Capitală care nu respectă restricții – Ceban

© Sputnik / Mihai CarausPrimăria Chișinău
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Situația epidemică din Capitală rămâne extrem de gravă, iar primarul Ion Ceban i-a îndemnat pe locuitorii Chișinăului să renunțe la petrecerile corporative pentru a evita infectările.

CHIȘINĂU, 14 dec - Sputnik. Primarul Ion Ceban spune că a primit mai multe informații că mai multe localuri din Capitală nu și-au sistat activitatea, chiar dacă a fost emisă hotărârea Comisie municipale de Sănătate Publică care interzice acest lucru. În context, edilul-șef a cerut să fie efectuate controale și a îndemnat locuitorii Capitalei să se abțină și de la participarea la petrecerile corporative. 

Ambulanță - Sputnik Moldova
Societate
Bilanț sumbru la sfârșit de săptămână: Câte cazuri de COVID-19 sunt înregistrate
”Avem semnale că sunt multe localuri care lucrează după 22:00, astfel cei care activează strică imaginea celor care respectă regulile, inclusiv aștept să se confirme sau infirme cluburile de noapte. Mulți planifică corporative, chiar nu înțeleg că făcând corporative riscă să facă revelionul în spital. Uitați-vă ce se întâmplă în țările europene, unde nici măcar să ieși afară nu îți permite sau să primești pe cineva în casă, restricțiile sunt până în ianuarie. La noi bine mersi, corporative vor oamenii, să danseze”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit datelor, până acum în Capitală au fost confirmate peste 53 de mii de cazuri de infectare cu coronavirus, din numărul total de 126 518 cazuri la nivel național. În instituțiile medicale publice și private din Chișinău s-au infectat 1 504 lucrători medicali.

”Rămân în creștere cazurile grave și extrem de grave, ceea ce denotă un pronostic nefavorabil. În municipiul Chișinău se menține stare de urgență în sănătate publică și gradul de alertă cod roșu. Avem înregistrate 13 544 de focare de infecție cu noul coronavirus. În spitalele municipale, în total, sunt internați 1033 de pacienți cu COVID, dintre care 59 sunt în stare foarte gravă, iar 7 pacienți sunt intubați. Toate paturile la terapie intensivă în spitalele municipale sunt ocupate pentru adulți”, a declarat Tatiana Bucearschi, șeful Direcției generale asistență socială și sănătate. 

Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 126 518 de cazuri. Până acum 108 901 de cetățeni s-au tratat de infecție, iar 2 572 au decedat. Azi președintele în exercițiu Igor Dodon a declarat că aproape patru mii de persoane sunt internate în prezent în spitale, fiind infectați de virusul COVID-19 și urmează să fie activate mai multe paturi la Spitalul de Ftiziopneumologie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0