Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Municipalitatea a prezentat bugetul Chișinăului pentru 2021

© Sputnik / Mihai CarausПримэрия Кишинев
Примэрия Кишинев  - Sputnik Moldova
Abonare
Principalul document financiar al Chișinăului prevede un deficit de patru ori mai mare decât anul trecut.

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Primăria Chișinău a supus dezbaterilor publice proiectul bugetului de stat pentru anul 2021. Documentul a fost publicat pe site-ul municipalității, potrivit serviciului de presă al instituției.

Autobuze noi - Sputnik Moldova
Societate
Va procura sau nu Primăria Chișinău cele 100 de autobuze noi?

Datele arată că anul viitor cheltuielile orașului vor crește și vor ajunge la 5,95 de miliarde de lei, iar veniturile vor constitui 4,66 miliarde de lei. Aici sunt incluse și transferurile de la bugetul de stat în valoare de 2,64 de miliarde de lei. Deficitul bugetar va constitui 1,28 de miliarde de lei. 

Anterior, primarul Ion Ceban a spus că deficitul bugetar a fost generat și de proiectele implementate de administrația Capitalei.

Este vorba de achiziția de autobuze și de extinderea a două străzi. Proiectul a fost supus supus dezbaterilor publice până pe 24 decembrie.

În 2020, bugetul de la Chișinău a prevăzut venituri de 4,3 miliarde de lei, din care 2,4 miliarde erau transferuri de la bugetul de stat.

În același timp, cheltuielile orașului din acest an fost estimate la 4,6 miliarde de lei, iar deficitul bugetar a constituit 300 de milioane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0