Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputații ”Pentru Moldova” vin cu un apel către colegii din Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 06/03/2020
Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații Platformei „Pentru Moldova” au anunțat mai multe amendamente importante la politica bugetar-fiscală și proiecte în domeniul medical și farmaceutic, insistând ca acestea să fie votate de deputați.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Aleșii din cadril Platformei parlamentare „Pentru Moldova” au pregătit mai multe inițiative legislative în domeniul farmaceutic, dar și amendamente la proiectul politicii bugetar-fiscale. În context, ei i-au îndemnat pe colegii lor deputați să nu se dedea la critici nefondare și să sprijine aceste inițiative importante pentru oameni.

Валюта - Sputnik Moldova
Politică
PPDA și PSRM propun amendamente la politica bugetar-fiscală

În speță, este vorba de  proiectele de lege care prevăd crearea farmaciilor mobile, plafonarea adaosului comercial la medicamentele compensate, instituirea rețetei electronice, dar și alte prevederi menite să faciliteze accesul cetățenilor la medicamente eficiente și la prețuri mai mici.

Deputatul „Pentru Moldova” Ruxanda Glavan a ținut să sublinieze că este vorba de inițiative eminamente sociale, astfel că parlamentarii ar trebui ” lase la o parte orgoliile politice” și să înțeleagă importanța pe care o au acestea pentru oameni.

Deputatul din cadrul aceleiași platforme Igor Himici a pus accent în deosebi pe proiectul care va permite funcționarea farmaciilor mobile, în condițiile în care în sute de localități mici nu există farmacii, oamenii fiind nevoiți să parcurgă și zeci de kilometri până la cea mai apropiată.

Totodată, deputații „Pentru Moldova” au anunțat și un șir de amendamente la politica bugetar-fiscală, în domeniul medical și farmaceutic, pe care vor insista să fie votate în a doua lectură.

Astfel, Platforma consideră prioritară oferirea medicamentelor gratuite pentru toți cei care se tratează acasă de COVID-19, dar și pentru tratamentele necesare pentru reabilitarea post-pandemie. Deputaţii mai propun oferirea indemnizației unice de 100 de mii de lei în cazul decesului unui lucrător medical, dar şi testarea masivă a populației pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0