Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ceban amenință: ”Vom da jos toate panourile publicitare”

© Sputnik / OsmatescoIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că dacă nu va fi aprobat noul regulament cu privire la publicitatea stradală, atunci vor fi scoase toate panourile din Chișinău. Despre aceasta a anunțat la începutul ședinței de astăzi.

CHIȘINĂU, 14 dec - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că în această săptămână va fi prezentat la ședința Consiliului Municipal Chișinău regulamentul cu privire la publicitatea stradală, document care a fost elaborat pe parcursul unui an. 

киоск - Sputnik Moldova
Societate
Noua administrație a Capitalei închide gheretele stradale pe-un cap: Anunțul lui Ceban
”Cu toții am încercat să ajungem la reguli agreate deja. Am avut consultări multiple, inclusiv cu asociațiile de business. Până acum nu avem niciun regulament aprobat, dar la ședința biroului permanent mai mulți consilieri au declarat că trebuie blocat acest proiect. Dacă continuați blocarea adoptării acestui regulament până pe data de 31 decembrie, mergem și dăm jos toate panourile. Nu avem nicio problemă cu asta, mie îmi place orașul fără panouri, este frumos, este curat, în intersecții mai vezi și altceva, iar cine nu ține mine cum era anterior cu 30 de panouri etajate, când nu mai înțelegeai unde te afli”, a declarat Ion Ceban, primarul Capitalei.

Ion Ceban mai spune că se încearcă mituirea judecătorilor pentru ca Primăria Chișinău să fie chemată în instanță pentru faptul că scoate panourile de publicitate amplasate fără autorizație. În acest context, el a cerut ca până la sfârșitul lunii, să fie prezentat un raport cu privire la agenții economici care au comis încălcări și s-au adresat în judecată. Totodată, primarul a reiterat că își dorește să facă regulă la acest capitol în Chișinău și promite că nimeni nu va fi avantajat.

”Nu se crează locuri pentru nimeni absolut și nu trebuie indusă lumea în eroare. Nu se crează ceva sau nu dispare ceva ca să apară altceva. Panouri vor fi mai puține, indiferent dacă va fi sau nu aprobat regulamentul. Vrem ca publicitatea stradală să fie stilizată, mai puțină, să nu fie în abudență, să fie la limita de jos mai ales în zona centrală”, a mai spus Ion Ceban, primarul Capitalei.

Edilul-șef al Capitalei susține că până acum 1300 de panouri din Chișinău au fost scoase. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0