Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noua administrație a Capitalei închide gheretele stradale pe-un cap: Anunțul lui Ceban

Abonare
Lupta cu gheretele din Chișinău continuă. În ultimele zile au fost evacuate mai multe astfel de „afaceri” ilegale.

CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. În doar patru zile au fost evacuate 45 de gherete amplasate în apropierea instituțiilor de învățământ și medicale. Cifra a fost anunțată de primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Primarul informează că cazurile gheretelor care au fost deschise cu abateri grave de la legislație vor fi examinate în perioada imediat următoare.

„Reiterez că nu negociem sănătatea copiilor și sănătatea publică, dar și aspectul estetic al Capitalei. Acest dezmăț care a durat de-a lungul anilor în Capitală nu mai poate continua”, a scris Ion Ceban.

Ceban mai anunță anunță că toate persoanele angajate de agenții economici, dacă nu vor fi reangajate de aceștia, vor primi suport financiar din partea Primăriei până la identificarea soluțiilor de angajare. Agenții economici care au gherete amplasate în raza a 200 de metri de instituțiile sociale urmează a fi atrași la răspundere contravențională.

Fluxul de știri
0