Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump vrea un consiliu juridic pentru investigarea „fraudei electorale”

© AP Photo / Evan VucciDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
În urma loviturilor la adresa efortului său de a contesta și, în cele din urmă, de a răsturna rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA, se pare că președintele Trump are în plan o ultimă soluţie.

BUCUREŞTI, 13 dec – Sputnik. Președintele Donald Trump încearcă să stabilească un consiliu special care să investigheze acuzaţiile sale de fraudă a alegerilor, precum şi acuzațiile referitoare la afacerile dubioase ale fiului lui Joe Biden, Hunter, scrie The Wall Street Journal.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Politică
Trump, reacţie la decizia Curţii Supreme - „Fără înțelepciune, fără curaj!”
În urma deciziei Curții Supreme a SUA de a respinge un proces pentru invalidarea rezultatelor în patru state-cheie, Trump ar fi solicitat personalului său superior să găsească o persoană care ar putea prelua rolul juridic de consilier special.

Wall Street Journal scrie că Trump a devenit din ce în ce mai supărat pe procurorul general William Barr, mai ales după ce a ieşit la iveală că ar fi știut despre o investigație federală asupra afacerilor presupus necinstite ale lui Hunter Biden cu luni înainte de alegerile din noiembrie, dar nu a dezvăluit aceste lucruri publicului. Se spune că președintele s-a gândit la posibilitatea de a-l înlătura pe Barr din administrația sa, dar până acum a fost convins de către consilierii săi să nu facă acest lucru.

Articolul din WSJ, citat de Sputnik News, prezintă efortul lui Trump de a stabili un avocat special ca o ultimă încercare de a contesta rezultatul alegerilor. Vineri, 11 decembrie, Curtea Supremă a votat cu 7 voturi pentru şi 2 împotrivă respingerea unui dosar depus de procurorul general al Texasului Ken Paxton, prin care a solicitat celei mai înalte instanțe din țară să anuleze rezultatele alegerilor din cele patru state-cheie Georgia, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin, unde a fost certificat câştigător Biden.

De asemenea, publicaţia susține că șeful Statului Major al Casei Albe, Mark Meadows, a informat oamenii că președintele dorește să acționeze rapid pentru stabilirea unui consilier special nu doar pentru a investiga chestiunea referitoare la rezultatele alegerilor, dar și pentru a examina acuzațiile potrivit cărora Hunter Biden ar fi fost angajat anterior în afaceri dubioase în beneficiul tatălui său, Joe Biden, în timp ce acesta era vicepreședinte în administraţia Obama.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0