Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump, reacţie la decizia Curţii Supreme - „Fără înțelepciune, fără curaj!”

© AP Photo / Evan VucciDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Donald Trump şi-a exprimat pe Twitter dezamăgirea față de decizia Curții Supreme, care a respins procesul intentat de procurorului general al statului Texas privind rezultatul alegerilor prezidenţiale.

BUCUREŞTI, 12 dec – Sputnik. „Curtea Supremă chiar ne-a dezamăgit. Fără înțelepciune, fără curaj!”, a scris pe Twitter preşedintele în funcţie Donald Trump.

​„Așadar, ești președintele Statelor Unite și tocmai ai trecut prin alegeri unde ai obținut mai multe voturi decât a obţinut, de departe, oricare președinte din istorie – și, chipurile, ai pierdut. Nu poți să stai în fața Curţii Supreme, astfel că «intervii» cu state minunate, [state] care, după investigaţii și o analiză atente, consideră că ai fost «tras pe sfoară», lucru care îi va afecta și pe ei. Multe alte [state] se alătură procesului, dar, într-o clipită, [procesul] este anulat, fără ca măcar să se analizeze numeroasele motive pentru care a fost intentat. Alegeri trucate, lupta continuă!”, a mai scris preşedintele, referindu-se la decizia Curții Supreme.

​....that, after careful study and consideration, think you got “screwed”, something which will hurt them also. Many others likewise join the suit but, within a flash, it is thrown out and gone, without even looking at the many reasons it was brought. A Rigged Election, fight on!

​Președintele în exercițiu a continuat, citându-l pe guvernatorul locotenent al Texasului, Dan Patrick, care a afirmat că SUA „nu a are nicio instanță care să judece acest caz [legat de votare] după cum merită”.

„Este o rușine din punct de vedere juridic, o umilinţă pentru SUA!!!”, a mai scris Trump.

Curtea Supremă a SUA a respins un proces intentat, pe 9 decembrie, de procurorul general al Texasului, Ken Paxton, care a solicitat justiției federale să invalideze rezultatele alegerilor din Georgia, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin – state-cheie unde, a susţinut Paxton, au avut loc numeroase cazuri de fraudă electorală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0