Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Modalitate de a distruge coronavirusul în două minute

© Pixabay / geraltCoronavirus, image d'artiste
Coronavirus, image d'artiste - Sputnik Moldova
Abonare
O echipă de savanții americani au ajuns la concluzia că coronavirusul poate fi distrus în doar două minute.

Coronavirus, image d'artiste - Sputnik Moldova
Pandemia de coronavirus a provocat o altă epidemie
BUCUREȘTI, 13 dec - Sputnik. Pastele de dinți care conțin zinc și staniu pot neutraliza coronavirusul cu 99,9%. Oamenii de știință americani au reușit să ajungă la astfel de concluzii în cursul cercetărilor de laborator. Rezultatele au fost publicate în British Dental Journal, transmite RIA Novosti.

Scopul programului de cercetare a fost de a investiga posibilitatea utilizării produselor de îngrijire orală pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

Experimentele au arătat că pasta de dinți poate neutraliza virusul cu 99,9% în două minute. În plus, concluziile unui alt studiu au confirmat că o apă de gură cu clorură de cetilpiridiniu face față acestei sarcini în jumătate de minut.

„Rezultatele arată că anumite paste de dinți și apă de gură pot ajuta la reducerea răspândirii SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, prin reducerea temporară a cantității de virus din gură”, se arată în publicație.

Rezultatele de laborator au fost confirmate în studiile clinice care au implicat 260 de pacienți cu coronavirus care au folosit pastă de dinți și apă de gură.

Pandemia de coronavirus a cuprins aproape întreaga lume. Aproximativ 69,5 milioane de persoane au fost infectate, dintre care aproape 1,6 milioane au murit. Majoritatea cazurilor de infecție au fost înregistrate în Statele Unite , India și Brazilia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0