Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Pandemia de coronavirus a provocat o altă epidemie

© Pixabay / geraltCoronavirus, image d'artiste
Coronavirus, image d'artiste - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de știință au ajuns la concluzia că persoanele cu dereglări psihice sunt mai vulnerabili în fața infecției cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Epidemia infecție de coronavirus este cauza unei apariții mai frecvente a dereglărilor psihice. La această concluzie a ajuns Robert Yolken de la școala medicală Johns Hopkins, este menționat într-un articol din The Lancet, citat de RIA Novosti.

În materialul despre rezultatele studiului este menționată și vulnerabilitatea mai mare a oamenilor cu dereglări psihice în fața coronavirusului.

În cadrul cercetării a fost studiată statistica acordării asistenței medicale pentru mai bine de 69 de milioane de oameni, din 20 ianuarie până în 1 august curent. Datele au fost obținute din fișele medicale electronice.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Foto: Încă o manifestare atipică a coronavirusului

Astfel, s-a constatat că bolnavii de COVID-19 se confruntă mau des cu tulburări de anxietate, insomnie și demență. În afară de acesta, oamenii care suferă de dereglări psihice au un risc sporit de a se infecta cu coronavirus.  Yolken menționează că acest constatări coincid cu concluziile altor savanți care au studiat bazele de date privind acordarea asistenței medicale.

Totodată, specialistul menționează că studiul realizat urmează să mai fie completat cu cercetări de cohortă care presupun colectarea probelor biologice.

Yolken a amintit de asemenea că pandemia de gripă spaniolă care a izbucnit la începutul secolului trecut a provocat o creștere considerabilă a numărului de dereglări neurologice și psihice. În opinia savantului, fișele medicale electronice permit oferirea unor date importante, necesare pentru înțelegerea și aprecierea consecințelor pandemiei de coronavirus asupra psihicului uman.

Pandemia de coronavirus a cuprins practic întreaga lume. Au fost infectați în total peste 50 de milioane de oameni, dintre care peste 1,2 milioane au murit. Cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în SUA, India și Brazilia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0