Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce este importantă purtarea măștii în spațiul public deschis

© Sputnik / Mihai CarausȘtefan Gheorghiță
Ștefan Gheorghiță - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtarea măștilor în spațiul public deschis este una extrem de importantă și necesară în condițiile în care în Republica Moldova situația epidemiologică continuă să se agraveze, susțin specialiștii.
Medic, despre importanța purtării măștii în spațiul public deschis

În cadrul emisiunii "ATITUDINI", șeful secției supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, a remarcat că purtarea măștilor în spațiul public deschis este una extrem de importantă și necesară în condițiile în care în Republica Moldova situația epidemiologică este tot mai dificilă.

Potrivit specialistului, fiecare cetățean trebuie să fie responsabil și să conștientizeze riscul la care se supune dacă contactează cu alte persoane în spațiul public deschis.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Din rău în mai rău: Un nou antirecord al celor infectați cu COVID - 19
"Masca este o metodă de protecție foarte importantă. În general,  este bine de purtat masca peste tot, întrucât dacă atingi masca de mai multe ori poți introduce microbii și infecția de pe mâini. Măsurile de igienă sunt nespus de improtante", a semnalat Ștefan Gheorghiță.

Amintim că în data de 20 noiembrie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău s-a întrunit în ședință și a adoptat noi măsuri stricte pentru combaterea COVID-19. Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile publice deschise în municipiul Chișinău. 

Autoritățile municipale atenționează că sfidarea acestor reguli constituie pericol pentru sănătatea publică, iar cei care nu respectă se vor alege cu amenzi sau chiar vor fi trași la răspundere penală. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0