Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Boris Gâlcă, despre situația pandemică din Capitală

© Sputnik / Mihai CarausBoris Gâlcă
Boris Gâlcă - Sputnik Moldova
Abonare
În spitalele municipale practic nu mai sunt locuri disponibile pentru pacienții infectați cu COVID. Din acest motiv, municipalitatea a decis amenajararea mai multor paturi în alte spitale din Chișinău.
Boris Gâlcă, despre situația pandemică din Capitală

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", doctorul în medicină și șeful adjung al Direcției Asistență Socială și Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gâlcă a vorbit desre situația pandemică din Capitală.

Potrivit lui, în municipiul Chișinău situația privind răspândirea infeției este una dramatic și dificilă, iar autorități și specialiștii sunt îngrijorați de numărul de cazuri înregistrate zilnic.

"Depășim deja numărul de 110 mii pacienți depistați cu COVID. În Chișinău pragul psihologic este foarte mare. Obsevăm că pe lîngă faptul că avem o creștere exponențială a cazurilor de COVID, se sporește și gravitatea fiecărui caz", a declarat în studioul Sputnik Boris Gâlcă.

Doctorul în medicină a semnalat faptul că și numărul de decese este în creștere. Dacă anterior se înregistra câte un deces pe zi, în prezent ajungem până la 10-15 cazuri.

Despre acțiunile pe care urmează să le întreprindă autoritățile în viitorul apropiat, dar și care sunt prognozele estimate de specialiști aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0