Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

29 de ani de activitate a carabinierilor: Cu ce mesaj a venit ministrul Voicu

© Photo : Ministerul Afacerilor Interne29 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri
29 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri - Sputnik Moldova
Abonare
Inspectoratul General de Carabinieri marchează 29 de ani de activitate. În cadrul evenimentului a fost inaugurat bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, iar mai mulți carabinieri au fost menționați cu distincții guvernamentale și ministeriale pentru efortul depus zilnic.

CHIȘINĂU 12 dec - Sputnik. Astăzi, Trupele de Carabinieri marchează 29 de ani de activitate. În cadrul ceremoniei a fost dezvelit bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Totodată, Inspectoratul General de Carabinieri a fost decorat cu Ordinul ”Insigna de Aur de gradul I, Ștefan cel Mare și Sfânt” din partea Asociației Obștești ”Ștefan cel Mare și Sfânt”, pentru activitățile desfășurate, promovarea valorilor naționale și educația militar-patriotică a tinerei generații.

© Photo : Ministerul Afacerilor Interne29 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri
29 de ani de activitate a carabinierilor: Cu ce mesaj a venit ministrul Voicu - Sputnik Moldova
29 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri

La eveniment a fost prezent și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Oficialul a menționat importanța Trupelor de Carabinieri pentru securitatea și ordinea publică și a spus că, în cei 29 de ani de activitate, Inspectoratul General de Carabinieri a trecut prin numeroase reforme. 

Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu a felicitat Armata Națională: Ce mesaj le-a transmis premierul militarilor
„Trupele de Carabinieri au fost și sunt o forţă de ordine publică credibilă, sigură şi stabilă, o instituţie indispensabilă societăţii, iar prin misiunile zilnice îndeplinite, carabinierii dovedesc că sunt apărătorii valorilor statului, ai respectului faţă de lege, contribuind la apărarea și păstrarea securității naționale. Pe parcursul celor 29 de ani de la creare, au trecut prin ample reforme și transformări, dar cel mai important în timp s-a adeverit și recunoscut necesitatea acestei instituții, rolul important în societate și eficiența sa în menținerea, asigurarea și restabilirea ordinii publice”, a menționat ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu.

Ministrul a mai spus că și în continuare vor fi susținute toate proiectele de dezvoltare a Inspectoratului.

În cadrul ceremoniei, mai mulți carabinieri au fost menționați cu distincții guvernamentale și ministeriale, pentru meritele deosebite în activitatea de zi cu zi. Asemenea ceremonii au fost desfășurate în toate subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General de Carabinieri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0