Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Chicu a felicitat Armata Națională: Ce mesaj le-a transmis premierul militarilor

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a felicitat Armata Națională a Republicii Moldova cu ocazia împlinirii celor 29 de ani de la fondare. Prim-ministrul le-a urat militarilor succes și rezultate remarcabile în continuare.

CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Premierul Ion Chicu a început ședința de Guvern cu un mesaj pentru militarii Armatei Naționale. Șeful Executivului a apreciat munca soldaților care în ultimii ani se implică atât în diverse acțiuni peste hotare, cât și la soluționarea problemelor sociale din țară, cum ar fi actuala criză pandemică. 

Alexandru Pînzari - Sputnik Moldova
Alexandru Pînzari: Câte femei activează în cadrul Armatei Naționale
”În numele meu personal și al Guvernului Republicii Moldova felicitări tuturor militarilor din cadrul Armatei Naționale, veteranilor, dar și tinerilor care doresc să completeze rândurile Armatei Naționale. Vreau să aduc mulțumiri efectivului Armatei Naționale pentru modul în care își îndeplinește misiunea, datoria față de stat atât pe plan intern, cât și extern. Peste tot avem reacții frumoase și aprecieri acolo unde participăm, ceea ce înseamnă că Republica Moldova este prezentă pe plan internațional în aceste misiuni și face față”, a declarat premierul Ion Chicu. 

Forţele Armate ale Republicii Moldova au fost înființate prin decretul prezidențial nr.193, semnat de primul președinte, Mircea Snegur, pe 3 septembrie 1991, la o săptămână de la Proclamarea Independenței. În prezent, Forțele Armate ale Republicii Moldova au două ramuri componente: Armata Națională, cu Forțele Aeriene și Forțele Terestre, și Trupele de Carabinieri.

Armata Națională dispune de aproximativ 5.100 de militari activi și cam 60 de mii de rezerviști, potrivit datelor oficiale. Bugetul anual alocat Armatei echivalează cu vreo 30 de milioane de dolari.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0