Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Popovici: Mulți medici infectați nu au beneficiat de indemnizații

© Sputnik / OsmatescoAurel Popovici
Aurel Popovici - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", președintele Federației Sindicale ”Sănătatea” Aurel Popovici a abordat subiectul indemnizațiilor pentru lucrătorii medicali infectați cu COVID-19 la locul de muncă.
Popovici: Mulți medici infectați nu au beneficiat de indemnizații

Potrivit legislației, angajații instituțiilor medico-sanitare publice care în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu s-au infectat cu COVID-19 benefeciază de o indemnizație unică de 16 mii de lei.

Aurel Popovici susține că deocamdată nu se cunoaște cifra exactă a lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 la locul de muncă și nici nu există o claritate în acest sens.

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Societate
Situația epidemică, tot mai gravă: Câte cazuri de COVID sunt înregistrate astăzi
"Am primit sesizări din partea multor lucrători medicali care consideră că au fost infectați la locul de muncă, dar nu au benefeciat de această indemnizație. Este foarte complicat de demonstrat acest lucru", a declarat interlocutorul.

Aurel Popovici a menționat că medicii epidemiologi au obligativitatea de a contacta lucrătorul medical infectat la locul de muncă, care, la rândul său, trebuie să completeze fișa medicală. Ulterior, aceasta este expediată la Agenția Națională pentru Sănătate Publică care evoluează toate circumstanțele.

Deocamdată nu se cunoaște numărul lucrătorilor medicali care au beneficiat de indemnizația unică de 16 mii de lei, a conchis Popovici.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0