Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19 devine tot mai nemilos: Câte decese au fost înregistrate

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Un număr record de decese a fost înregistrat astăzi. Tocmai 26 de bolnavi au fost răpuși de noul virus. Astfel, bilanțul a ajuns la 2 547 de decese. Totodată, 1 459 de cazuri noi au fost confirmate de analizele de laborator.

CHIȘINĂU 12 dec - Sputnik. Situația epidemică devine tot mai gravă în țara noastră. Astăzi s-a înregistrat un record de decese. 26 de pacienți au murit în urma complicațiilor provocate de noul coronavirus. Este vorba despre 14 femei și 12 bărbați cu vârste cuprinse între 37 și 79 de ani.

Aurel Popovici - Sputnik Moldova
Infecția COVID-19: De ce nu este recunoscută drept boală profesională
Totodată, alte 1 459 de cazuri de COVID-19 s-au înregistrat sâmbătă în Republica Moldova, după efectuarea a 3 285 de teste primare. Printre noile cazuri sunt nouă de import - din Ucraina, România, Federația Rusă, Egipt și Germania. Bilanțul total al infectărilor a ajuns la 125 723 de cazuri.

Din numărul total, 3 829 de bolnavi sunt acum internați în spital, dintre care 288 în stare extrem de gravă, iar 62 sunt conectați la aparate de ventilare artificială.

Datele Ministerului Sănătății mai arată că 65 lucrători medicali au fost confirmați astăzi cu noul virus. Printre aceștia sunt 18 de medici, 37 de asistenți medicali și 10 infirmieri.

Totodată, 1 262 de persoane s-au vindecat. Bilanțul celor care s-au tratat a ajuns la 107 733. În prezent, 9 026 de bolnavi de COVID-19 se tratează la domiciliu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0