Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ajutor pentru terapiile intensive din țară - detalii

Abonare
În contextul pandemiei COVID-19, necesitatea dotării instituțiilor medicale cu terapii performante a crescut exponențial. Lipsa aparatajelor și a specialiștilor în domeniu este o problemă acută nu doar pentru Republica Moldova, dar și multe alte țări din întreaga lume.
Ajutor pentru terapiile intensive din țară - detalii

În acest context, Fundația Medicală "Valeriu Ghereg" din țara noastră a inițiat campania "Țara are nevoie de Terapie Intensivă", adresându-se cu apelul de a susține fortificarea capacităților serviciilor Anesteziologie Terapie Intensivă (ATI) pentru tratamentul pacienților critici cu COVID-19, dar și pentru a proteja personalul medical, fără de care pacienții nu vor putea fi tratați.

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Societate
Situația epidemică, tot mai gravă: Câte cazuri de COVID sunt înregistrate astăzi
"Dezvoltarea serviciului de terapie intensivă, promovarea valorilor de securitate a pacienților, fortificarea capacităților medicale și susținerea personalului medical se regăsesc printre obiectivele organizației. În special, în această perioadă ne-am propus  să sporim capacitatea de protecție a personalului din serviciul reanimare, acolo unde sunt pacienții în stare gravă, dar și alte acțiuni care continuă să se desfășoare cu succes", a declarat pentru Sputnik directorul executiv al acestei institutții Ion Chesov.

De la începutul pandemiei, grație donațiilor oferite de partenerii Fundației, de oamenii de afaceri, de organizațiile neguvernamentale și de persoanele fizice, lucrătorii medicali își pot desfășura activitatea în condiții mai bune în această perioadă dificilă. Instituția a acordat suport pentru angajțaii serviciului anestezie și terapie intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic Municipal Nr.1 și Nr.2, spitalul din orașul Bălți ș.a.

Cei care doresc să ajute personalul medical și să participe în campania "Țara are nevoie de Terapie Intensivă" o pot face accesând site-ul oficial viamed.md.

Amintim că lansarea acestui proiect a avut loc în luna aprilie curent. Despre alte rezultate și inițiative din cadrul acestei campanii aflați din interviul audio atașat.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0