Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vaccinul "Sputnik V", sigur și eficient - rezultatele expertizei

© Sputnik / Viktor Tolochko / Accesați arhiva multimediaМедицинский работник минской поликлиники проводит вакцинацию добровольцев от COVID-19 российским препаратом "Спутник V"
Медицинский работник минской поликлиники проводит вакцинацию добровольцев от COVID-19 российским препаратом Спутник V - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost publicate rezultatele studiului primului vaccin rusesc împotriva noii infecții cu coronavirus - în consiliul de experți au fost incluși medici și oameni de știință.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Eficacitatea și siguranța vaccinului rusesc împotriva coronavirusului a fost confirmată de Comitetul independent de evaluare a studiilor clinice asupra ”Sputnik V”.

Informația a fost comunicată pentru RIA Novosti de academicianul AȘR, directorul științific al Institutului Național de Cercetare în Sănătate Publică ”N. A. Semașko”, Ramil Habriev, la forumul științifico-metodic al organizatorilor de sănătate.

Potrivit specialistului, eficacitatea vaccinului după prima etapă de vaccinare este de 69,3%, iar după a doua - de 96,2%.

Comitetul include medici și oameni de știință care sunt competenți în efectuarea unor astfel de evaluări. Aceștia au validat metodele studiilor clinice, precum și rezultatele lor.

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Republica Moldova ar putea primi vaccin împotriva COVID-19

În august, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Electrochimie Gamalei. Acesta a primit numele ”Sputnik V”. Preparatul este creat pe platforma studiată și testată a vectorilor adenovirali umani, ale căror avantaje importante sunt siguranța, eficacitatea și lipsa urmărilor negative pe termen lung.

În vara, medicamentul a trecut cu succes două etape de cercetare pe voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au dezvoltat în cele din urmă un răspuns imun și anticorpi la SARS-CoV-2. Testele post-înregistrare sunt în curs.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0