Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi restricții: Decizia CNSP înainte de vacanța de iarnă - detalii

© Sputnik / Mihai CarausОдин день ученика в пандемии
Один день ученика в пандемии - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Națională pentru Sănătate Publica (CNSP) a interzis organizarea festivităților cu prilejul sărbătorilor de iarnă în centrele de excelență, colegii, școli profesionale și universități, iar elevii vor încheia anul de studii la distanță.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. În contextul agravării constante a situației epidemiologice din țară, Comisia Națională pentru Sănătate Publica (CNSP) a decis ca în perioada 21-24 decembrie, în toate instituțiile de învățământ din ciclul primar, gimnazial şi liceal, orele să se desfășoare la distanță.

”În perioada 14-24 decembrie, activităţile extraşcolare vor fi suspendate în incinta instituţiilor de învățământ și se vor putea desfășura doar online”, informează Guvernul printr-un comunicat.

Școala online - Sputnik Moldova
Educație
Schimbare radicală pe sfârșit de an: Ordinul Ministerului Educației
De asemenea, toate activitățile educaționale organizate în școli și grădinițe, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, se vor desfășura cu respectarea strictă a distanței sociale și cu prezența doar a profesorilor/educatorilor din clasa/grupa respectivă. Angajații instituției, precum și elevii din clasele gimnaziale și liceale vor fi obligați să poarte măști de protecție, iar în clase și grupe vor fi asigurate condiții pentru dezinfecția mâinilor.

Totodată, membrii CNSP au interzis organizarea festivităților cu prilejul sărbătorilor de iarnă în centrele de excelență, colegii, școli profesionale și universități.

Anterior și Ministerul Educației anunțase că procesul de studii pentru ciclul primar, gimnazial și liceal se va desfășura la distanță, începând cu data de 14 decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0