Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Schimbare radicală pe sfârșit de an: Ordinul Ministerului Educației

© Inquam Photos / OCTAV GANEAȘcoala online
Școala online - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În perioada 21-24 decembrie 2020, elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal cu vor mai merge la școală - orele se vor desfășura la distanță.

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Din cauza evoluției situației epidemiologice din țară, ultima săptămână de școală din 2020 orele pentru elevii din Moldova se va desfășura online. Un ordin în acest sens a fost semnat joi de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa.

”În perioada 21-24 decembrie 2020, orele la disciplinele de studii conform Planului-cadru pentru clasele din ciclul primar, gimnazial și liceal vor fi desfășurate la distanță, conform principiilor Zilelor de activități transdisciplinare, cu accent pe susținerea stării de bine și tematici potrivite contextului în preajma sărbătorilor de iarnă”, menționează Ministerul Educației printr-un comunicat.

Дистанционное образование, фото из архива - Sputnik Moldova
Trei mari probleme cu care se confruntă educația în pandemie
Totodată, documentul stabilește ca instituțiile educaționale să asigure finalizarea procesului de aplicare a evaluărilor sumative la disciplinele de studii din ciclul primar, gimnazial și liceal, în perioada 14-18 decembrie, cu respectarea prevederilor Regulamentului de evaluare și notare a rezultatelor învățării, promovarea și absolvirea în învățământul primar și secundar și a Instrucțiunii cu privire la asigurarea condițiilor speciale de organizare a tezelor semestriale în învățământul liceal în contextul epidemiologic de COVID-19.

De asemenea, în perioada 14-24 decembrie 2020 activitățile extrașcolare vor fi suspendate în incinta instituțiilor de învățământ și se vor desfășura doar la distanță.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării încurajează conducătorii instituțiilor de învățământ secundar general să identifice cele mai relevante tematici și resurse educaționale disponibile pentru organizarea activităților nominalizate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0