Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Dodon: Moldova este interesată de sprijinul financiar din partea UEEA

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент Молдавии Игорь Додон на заседании Высшего евразийского экономического совета (ВЕЭС) в расширенном составе.
Президент Молдавии Игорь Додон на заседании Высшего евразийского экономического совета (ВЕЭС) в расширенном составе. - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit președintelui în exercițiu, Moldova este interesată de stabilirea cooperării cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Președintele în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon a declarat în cadrul ședinței Consiliului Economic Suprem al UEEA că Republica Moldova este interesată să beneficieze de sprijinul financiar al acestei uniuni, în vederea implementării proiectelor în domeniile agricole, industriei, infrastructurii și tehnologiilor digitale.

"Moldova este deosebit de interesată în obținerea de sprijin financiar pentru implementarea proiectelor în sectorul agroindustrial și participarea la proiecte pentru asigurarea securității alimentare a țărilor Uniunii, precum și pentru implementarea proiectelor de modernizare a infrastructurii și a unei ample agende digitale", a menționat Dodon în luarea sa de cuvânt.

Флаг с символикой Евразийского экономического союза (ЕАЭС) - Sputnik Moldova
Uzbekistan și Cuba au devenit țări cu statut de observator în cadrul UEEA
Potrivit lui Dodon, Moldova nu a scos de pe agendă aprofundarea cooperării cu UEEA. La începutul anului, Moldova a solicitat participarea la programele Băncii Eurasiatice de Dezvoltare.

"La începutul anului, am demarat negocierile cu Banca Eurasiatică de Dezvoltare pentru ca Republicii Moldova să facă parte din componența participanților la această structură, vedem mari perspective în acest sens în ceea ce privește promovarea dezvoltării economiei naționale și aprofundarea interacțiunii cu economiile țărilor UEEA", a subliniat Dodon.

Totodată, el a mulțumit conducerii țărilor din cadrul UEEA pentru susținerea aspirațiilor Moldovei de a dezvolta și aprofunda relațiile cu UEEA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0