Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video: Doi minori egipteni, ascunși într-o remorcă, au fost prinși la graniță

© Photo : Poliția de Frontieră Poliția de Frontieră, TIR, la punctul de trecere a hotarului
 Poliția de Frontieră, TIR, la punctul de trecere a hotarului    - Sputnik Moldova
Abonare
Au vrut să ajungă clandestin în Italia, dar au fost prinși la frontiera Republicii Moldova. Doi minori egipteni au fost găsiți ascunși într-o remorcă sigilată de către polițiștii de frontieră. Incidentul a avut loc la punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

CHIȘINĂU 11 dec - Sputnik. Poliția de frontieră susține că cei doi minori egipteni de 14 și 16 ani au emigrat din Egipt în Turcia în luna august, iar acum au vrut să meargă în Italia ca să poată primi ajutor din partea autorităților europene, dar și să se angajeze în câmpul muncii. Planul le-a fost dat peste cap după ce camionul și remorca în care se aflau au intrat în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați. 

Inga Mifsud Wismayer - Sputnik Moldova
Avocat: Ce trebuie să știe părinții care trec frontiera cu copii minori
Potrivit poliției de frontieră, minorii erau ascunși în remorca camionului care era sigilată. Șoferul camionului, un moldovean de 48 de ani, le-a spus oamenilor legii că se află în Republica Moldova în tranzit, iar destinația finală este Federația Rusă. În timpul controlului, polițiștii au auzit zgomote în remorca sigilată încă din Turcia. Vameșii au decis să scoată sigiliu și să documenteze cazul. Mare le-a fost mirarea când au găsit ascunși printre materialele de construcție doi minori care vorbeau într-o limbă străină. Șoferul a negat că îi cunoaște și că tinerii ar fi reușit să se ascundă în timp ce el perfecta actele pentru marfă. 

Unul dintre minori cunoaște limba engleză și le-a explicat polițiștilor că, de fapt, ei intenționau să ajungă în Italia. Ei au recunoscut că au profitat de moment că remorca nu era încuiată și s-au ascuns, fără a ști care este destinația finală a camionului. Minorii aveau la ei rezerve de hrană și apă, saci de dormit și telefoane mobile. Ei au mărturisit că mai multe zile au stat în frig și erau disperați.

Polițiștii au notat cele spuse de minori într-un proces verbal și au informat autoritățile din România. Joi, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați a avut loc readmisia acestor persoane, cu preluarea acestora de către reprezentanții Poliției de Frontieră Române. Oamenii legii au publicat un video în care se vede cum este scos sigiliul remorcii, iar acolo se ascundeau minorii. 

Cazul este cercetat de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0