Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Guvernul cere rechemarea lui Andrei Neguță din funcția de ambasador în Rusia

© Sputnik / Rodion ProcaРоссийско-молдавские отношения: реалии и перспективы
Российско-молдавские отношения: реалии и перспективы - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a decis cu puțin timp în urmă să-l rechema pe Andrei Neguță din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. Decretul de rechemare urmează să-l semneze președintele în Exercițiu, Igor Dodon.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Guvernul a propus rechemarea lui Andrei Neguța din funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova, la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Молдавский биометрический паспорт - Sputnik Moldova
Societate
Cazul Rizea, în vizorul Procuraturii Generale: Ce riscă fostul deputat român
În ședințade astăzi, membrii Guvernului i-au propus președintelui în exercițiu să semneze un proiect de decret prin care Neguța să fie rechemat de la Moscova.   

Decizia de asatăzi a Guvernului a fost luată ca urmare a scandalului anabolizantelor.

“Est clar că acest proiect vine în urma actului rușinos, aș spune, care a fost depistat cu câteva zile în urmă. Este clar că este responsabilitatea, cel puțin indirectă, a conducătorului misiunii diplomatice. De aceea trebuie să răspundă”, a declarat premierul Ion Chicu.

Chicu s-a adresat și ministrului Afacerilor Externe cerându-i să verifice ce se întâmplă și să schimbe lucrurile în această instituție.

„Noi degrabă o să ajungem faima Europei la contrabandă prin intermediul diplomaților moldoveni. Amintiți-vă de țigările unui înflăcărat acum deputat, depistate la hotarul român, prin 2010, dacă îmi amintesc eu bine. Și multe alte cazuri de acest gen. Ceva nu funcționează la dimneavoastră. Schimbați regulamentele, schimbați auditul intern, schimbați tot ce doriți, dar aceasta est u rușine enormă pentru țară”, a mai declarat premierul Ion Chicu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0