Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon, despre perspectivele Uniunii Eurasiatice

© Sputnik / Владислав Воднев / Accesați arhiva multimedia Флаги России, Киргизии, Казахстана, Белоруссии, Армении, а также с символикой Евразийского экономического союза
 Флаги России, Киргизии, Казахстана, Белоруссии, Армении, а также с символикой Евразийского экономического союза - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu, Igor Dodon, consideră că Uniunea Economică Eurasiatică este un proiect care are perspectivă.

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, participă astăzi la o ședință a Consiliului economic suprem al Uniunii Economice Eurasiatice. Șeful statului a precizat, în timpul emisiunii sale săptămânale transmise live pe Facebook, că el va vorbi în partea deschisă a acestui eveniment.

Igor Dodon a promulgat pachetul de legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Cum s-a descurcat Moldova fără credite externe

„Pe lângă discutarea situației actuale din țările noastre, există câteva chestiuni foarte interesante. De exemplu, astăzi se va discuta despre acordarea statutului de observator Uzbekistanului și Cubei. Permiteți-mi să vă reamintesc că Moldova este prima țară care a primit statutul de observator în Uniunea Economică Eurasiatică. Cred că aceasta este o realizare bună. Ce se va întâmpla în continuare? Cred că în continuare ar trebui să cooperăm în cadrul acestei organizații. Nu mi-am schimbat poziția”, a spus Igor Dodon.

El a reamintit că în 2017 a semnat un memorandum de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în mai 2018, la cererea sa, Republica Moldova a devenit prima țară care a primit statutul de observator în această organizație.

Vama Palanca - Sputnik Moldova
Politică
Ce a spus Igor Dodon despre scandalul anabolizantelor

„Am auzit unele declarații ale președintelui ales. Ea crede că toate acestea trebuie revăzute. V-aș sfătui să nu vă grăbiți. A rupe nu înseamnă a construi. Dar a stabili astfel de relații constructive... Un lucru nu încurcă celuilalt. Avem un acord cu UE și îl dezvoltăm în continuare. Nu înseamnă că dacă suntem prieteni cu Europa trebuie să ne retragem din toate organizațiile din Est”, a subliniat Igor Dodon.

În opinia sa, Uniunea Economică Eurasiatică este un proiect de integrare promițător, economic, dar nu geopolitic. Igor Dodon a adăugat că cooperarea în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice este necesară și poate fi continuată și că „vom face tot posibilul pentru ca aceasta să se întâmple în continuare”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0