Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

AstraZeneca face echipă cu creatorii vaccinului ”Sputnik V”

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaПроизводство компании BIOCAD в Санкт-Петербурге
Производство компании BIOCAD в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
Abonare
AstraZeneca din Marea Britanie se alătură creatorilor vaccinului rusesc ”Sputnik V” pentru teste clinice pentru o potențială ”protecție mai largă”.

BRUXELLES, 11 dec - Sputnik Daniela Porovăț. Uriașul farmaceutic AstraZeneca a anunțat un parteneriat cu echipa din spatele vaccinului ”Sputnik V” pentru a explora potențialul combinării dintre formula sa experimentală cu produsul inovator rusesc, arată RT

Acordul, revelat vineri dimineață, a venit după ce oamenii de știință din Rusia i-au propus companiei britanice pe Twitter să încerce combinația. Ei au spus că merită făcut experimentul cu modelul preferat de cercetătorii ruși, folosind două tipuri diferite de injecții, decât să se bazeze pe aceeași injecție de două ori, cum făcuse AstraZeneca anterior.

Производство вацины Спутник V в Институте эпидемиологии и микробиологии имени Н. Ф. Гамалеи - Sputnik Moldova
Expertul a explicat atitudinea negativă a Occidentului față de vaccinul ”Sputnik V”

Într-o declarație către presă, compania britanică a dezvăluit ”un program de testare clinică pentru a vedea siguranța și imunogenicitatea combinației dintre AZD1222, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea din Oxford, și ”Sputnik V”, dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamalei din Rusia”.

Compania a adăugat că ”combinația diferitelor vaccinuri Covid 19 poate fi un pas important în a genera o protecție mai largă printr-un răspuns imun mai puternic și o accesibilitate mai bună”.

Răspunzând știrii, Fondul de Investiții Directe rusesc, care finanțează Institutul Gamalei,a scris că acesta este ”un exemplu al abordării proactive a Rusiei: nu doar că a creat unul din cele mai eficiente vaccinuri din lume împotriva coronavirus, dar e gata să împărtășească vectorii ”Sputnik V” cu cei care doresc să producă vaccinuri folosind o tehnologie cu doi vectori”.

”Acest exemplu unic al cooperării între oamenii de știință din diferite țări în lupta comună împotriva coronavirusului va juca un rol decisiv în a dobândi victoria finală împotriva pandemiei la nivel global”; a spus Kiril Dmitriev, managerul general al fondului, spunând că vaccinul rusesc ”Sputnik V” salvează deja vieți în Rusia prin programul de vaccinare pe scară largă.

”Decizia AstraZeneca de a face teste clinice folosind unul sau doi vectori ai Sputnik V ca să își crească eficiența propriului vaccin este un pas important înspre a ne uni eforturile în lupta împotriva pandemiei”, a mai spus el.

Медицинский работник минской поликлиники проводит вакцинацию добровольцев от COVID-19 российским препаратом Спутник V - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul "Sputnik V", sigur și eficient - rezultatele expertizei
Creatorii ”Sputnik V” au raportat la începutul lunii că formula lor și-a dovedit eficiența în 95 la sută dintre cazurile celor cărora li s-au administrat două injecții ca parte a testelor clinice. Mai mult de 45.000 de persoane au luat parte la proces. În datele inițiale publicate în noiembrie, AstraZeneca a spus că formula sa avea o eficiență de circa 70 la sută, în medie. Se speră că testele prin care se folosesc două tipuri diferite de vaccin împreună va îmbunătăți această cifră.

La o prezentare de la Națiunile Unite din decembrie, oamenii de știință de la Institutul Gamalei au spus că mai mult de 40 de țări, reprezentând peste jumătate din populația lumii, și-au exprimat interesul în vaccinul lor. ”Sputnik V” costă 10 dolari pe doză, iar producătorii săi spun că ”e mai ieftin de două ori sau mai mult  decât multe alte vaccinuri împotriva Covid 19”.

Mass media din Marea Britanie a atras critici din cauza faptului că a scris despre ”Sputnik V”. Rămâne de văzut cum va acoperi meda vestică știrea că formula de top din Marea Britanie a făcut apel la Rusia pentru a-și îmbunătăți eficacitatea.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0