Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre cenzura pe internet: Să nu ne împușcăm singuri în picior

© Photo : Администрация Президента РоссииВладимир Путин в режиме видеоконференции выступил на пленарном заседании 15-го Восточноазиатского саммита.
Владимир Путин  в режиме видеоконференции выступил на пленарном заседании 15-го Восточноазиатского саммита. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus a criticat restricțiile impuse de administratorii resurselor media străine și, de asemenea, a sugerat dezvoltarea propriilor servicii și rețele de Internet.

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Reacțiile de răspuns la numeroasele cazuri de cenzurare a conturilor rusești de către platformele străine de internet, cum ar fi Facebook sau Youtube, nu ar trebui să împiedice activitatea Runet-ului, nu ar trebui să devină pentru acesta un fel de „împușcătură în picior”.

Acest lucru a fost declarat de șeful statului rus în timpul unei reuniuni a Consiliului pentru drepturile omului, desfășurat sub egida președintelui.

Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova
Psiholog: Dependența de Internet este precum un drog

Vladimir Putin a comentat proiectul de lege privind combaterea cenzurii pe internet, adoptat de Duma de Stat în prima lectură, care, printre altele, prevede blocarea resurselor străine de internet pe teritoriul Rusiei.

"Desigur, văd riscurile asociate blocării activităților rețelelor străine, care sunt folosite de multe mii de cetățeni ruși, inclusiv - după cum ați spus - folosesc aceste oportunități pentru a-și câștiga existența", a spus Putin.

El a căzut de acord că este necesar să se acționeze cu atenție în chestiuni legate de posibilitatea blocării platformelor străine de internet care impun restricții în privința mass-media rusești.

"Acesta este cenzura, acesta este un câmp al confruntării informațiilor. Nu facem acest lucru - vă atrag atenția asupra acestui lucru - atenție, nu noi. Dar suntem necoiți să reacționăm cumva la acest lucru, cumva să răspundem. Dar haideți, desigur, să facem acest lucru în așa fel încât să nu ne împușcăm singuri în picio", a subliniat președintele rus.

Putin a cerut o dezvoltare mai activă a industriei internetului în Rusia pentru a preveni restricțiile nejustificate.

"Vom dezvolta propriile noastre servicii, propriile noastre capacități, propriile rețele, vom oferi servicii de calitate acasă și nu vom restricționa oamenii acolo unde nu are deloc sens. Am pornit întotdeauna de la faptul că orice acțiune de răspuns nu ar trebui să fie una care să fie în detrimentul nostru", a conchis Putin.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0