Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video – Cum luptă municipalitatea cu poleiul

© Sputnik / Osmatesco Спецтехника
 Спецтехника - Sputnik Moldova
Abonare
Peste o sută de tone de material antiderapant au fost împrăștiate în această noapte în municipiul Chișinău.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Peste zece utilaje speciale au intervenit în această noapte pe străzile din Capitală și suburbii. Acestea au ieșit la intervenție după ce în toiul nopții a început să plouă, iar din cauza temperaturilor joase s-a format ghețuș. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a precizat că doar în această noapte au fost împrăștiate 94,5 tone de sare și 31,9 tone de amestec din nisip și sare.

Lucrările de curățare a străzilor din Chișinău de gheață și polei au început încă din 7 decembrie, când pentru prima dată, din cauza temperaturilor scăzute s-a format ghețuș. Atunci, Ceban scria pe pagina sa de Facebook că, cu riscul de a fi criticat că se cheltuiește pentru material antiderapant, muncitorii direcțiilor specializate vor munci și nu vor admite ca oamenii să sufere traumatisme din cauza ghețușului sau a accidentelor rutiere.

Astfel, în timp de o oră, în dimineața de 7 decembrie, pe străzile capitalei, inclusiv pe drumurile de acces către suburbii, au fost presărate 13 tone de material antiderapant. Trotuarele unde s-a format polei au fost presărate cu sare. Potrivit primarului, cele mai problematice zone rămân a fi sectorul Centru, cartierul Telecentru și podurile din oraș.

De precizat, ieri municipalitatea a decis să asigure suplimentar cu material antiderapant suburbiile Chișinăului. Astfel, vor fi repartizate 70 de tone de material oraşelor Durleşti, Sângera şi Codru, alte 50 de tone vor fi redirecţionate către, Trușeni, Stăuceni, Cricova, Vadul lui Vodă. De asemenea, 30 de tone de material antiderapant au fost repartizate pentru Vatra, Ciorescu, Grătiești, Băcioi, Bubuieci, Budești, Cruzești, Tohatin, Condrița, Ghidighici şi Colonița

Amintim că o nouă avertizare meteorologică a fost emisă de Serviciul Hidrometeorologic de stat: Cod Galben de polei pe teritoriul întregii țări. Avertizarea este valabilă pe parcursul zilei de astăzi, când pe drumuri se va forma ghețuș. Asta din cauza precipitațiilor care cad încă de pe parcursul nopții.

Fluxul de știri
0