Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Socialiștii cer verificarea legii privind transmiterea Stadionului Republican

© Sputnik / OsmatescoРеспубликанский стадион
Республиканский стадион - Sputnik Moldova
Abonare
PSRM consideră că legea ci privire la transmiterea Stadionului Republican către Ambasada SUA în Moldova este neconstituțională și i-a cerut Curții Constituționale să se pronunțe în acest sens.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Legea cu privire la transmiterea Stadionului Republican pentru construcția unei noi Ambasade a SUA în Republica Moldova iscă în continuare controverse. Deputații PSRM au anunțat astăzi că au sesizat Curtea Constituțională pentru a verufica constituționalitatea legii respective, care a fost votată de guvernarea democrată în 2018.

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
CC s-a pronunțat pe marginea sesizărilor împotriva unor legi adoptate pe 3 decembrie

În context, socialistul Vasile Bolea a amintit că, la vremea respectivă, această lege a fost respinsă de două ori de președintele țării, Igor Dodon. După ce șeful statului a refuzat repetat să promulge legea, Curtea Constituțională l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte al țării în baza sesizării deputaților PDM, iar legea a fost promulgată de președintele Parlamentului de atunci, democratul Andrian Candu.

”Urmare a acelei proceduri din anul 2018, unei proceduri viciate, fapt stabilit ulterior și de către Curtea Constituțională, de către Comisia de la Veneția, partenerii internaționali, noi considerăm că promulgarea ei de către Andrian Candu putem constata că această lege a fost promulgată de o persoană neîmputernicită și respectiv urmează să fie lovită de nulitate”, a spus Bolea.

Pe 3 decembrie curent, Parlamentul a votat, în ansamblu, un proiect de lege înaintat de deputații PSRM prin care a fost abrogată Legea cu privire la transmiterea cu titlu oneros a acestui complexul sportiv Ambasadei SUA în Republica Moldova. Astfel, Stadionul Republican urma să revină în proprietatea publică a statului. Ulterior, la solicitarea deputaților PAS și PPDA, Curtea Constituțională a suspendat executarea acestei legi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0