Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a discutat Maia Sandu cu președintele Germaniei - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele ales, Maia Sandu, a avut o discuție telefonică cu președintele Republicii Federative Germania, Frank-Walter Steinmeier. Iată care au fost subiectele discutate de cei doi șefi de stat.

CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Președintele ales, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție telefonică cu președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier. Sandu a ținut să-l informeze pe președintele german de hotărârea de a combate corupția și de a reforma sistemul de justiție din țara noastră. De asemenea au fost puse în discuție și chestiunile ce țin de combaterea efectelor crizei provocate de epidemia de coronavirus.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Sandu a renunțat la șefia PAS, cine îi ia locul?
La rândul său, Steinmeier a felicitat-o pe Sandu cu prilejul obținerii victoriei în alegeri și a reconfirmat sprijinul Germaniei în procesul de ”transformare democratică” a țării.

”Am accentuat că reforma justiției este o prioritate a mandatului meu, combaterea corupției fiind unul dintre subiectele majore pe agenda de reforme a Republicii Moldova, dar și un subiect de maximă importanță pentru securitatea națională a statului. Am discutat despre efectele pandemiei și modul în care putem atenua impactul crizei, precizând că Moldova are nevoie de ajutor de la partenerii noștri pentru a ajuta cetățenii și antreprenorii”, a precizat Maia Sandu.

Totodată, președintele ales a subliniat că ar urma să întreprindă o vizită în Republica Federativă Germania, ”imediat ce situația sanitară va permite acest lucru”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0