Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon și PSRM, gata să stabilească cu Sandu și PAS data anticipatelor

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon și Maia Sandu
Igor Dodon și Maia Sandu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu cu validarea alegerilor din 15 noiembrie de către Curtea Constituțională. Președintele în exercițiu i-a urat succes și cât mai multe realizări în folosul cetățenilor.

CHIȘINĂU 10 dec - Sputnik. Președintele în exercițiu a venit cu un mesaj de felicitare pentru președintele ales. Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu validarea sa în funcție de către Curtea Constituțională și i-a urat cât mai multe realizări în interesul cetățenilor și în interesul Republicii Moldova. Igor Dodon a publicat mesajul pe pagina sa. 

Конституционный суд - Sputnik Moldova
Politică
Ultima oră: Alegerile prezidențiale au fost validate
Președintele în exercițiu a scris că cetățenii au votat masiv în data de 15 noiembrie și că PSRM și PAS au primit încrederea cetățenilor, iar votul oamenilor a arătat că celelalte partide au o credibilitate redusă.

Totodată, Dodon a mai scris că președintele ales are rolul să rezolve atât problemele pe care le-a identificat ca prioritare în programul său electoral, cât și să își asume responsabilitatea gestionării guvernării în criza pandemică până la organizarea anticipatelor.

„Eu și PSRM vom respecta votul cetățenilor și vom susține demersurile președintelui ales privind dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate. Vom sprijini de asemenea preluarea de către președintele ales și partidul său a responsabilității privind situația din țară, conform angajamentelor asumate politic de doamna Maia Sandu", a anunțat șeful statului în exercițiu.

"Suntem pregătiți să purtăm discuții în acest sens și să identificăm împreună cu PAS data cea mai potrivită de organizare a alegerilor anticipate, așa încât acestea să fie organizate legal, fără jocuri politicianiste și netransparente, fără să punem sub risc actul de guvernare și sănătatea cetățenilor”, a scris Igor Dodon.

Dodon a scris că după încheierea mandatului său după 24 decembrie, el va activa în spiritul votul care i l-au oferit cei 700 de mii de oameni și va munci ca viața lor să fie mai bună. Totodată, oficialul a menționat că va avea grijă ca promisiunile făcute în campania electorală să devină realitate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0