Cum s-a modificat prețul valutelor: Cursul BNM pentru astăzi

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Moneda națională se depreciază astăzi în raport cu euro și leul românesc. Fluctuațiile valutare nu sunt însă foarte semnificative – prețurile s-au modificat cu mai puțin de un ban în cazul dolarului, euro și leului românesc.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. La cursul stabilit de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru joi, 10 decembrie, un dolar american echivalează cu 17,32 lei, un euro – cu 20,98 lei, o hrivnă ucraineană – cu 61,64 de bani, un leu românesc – cu 4,31 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,49 bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 10 decembrie
Cum s-a modificat prețul valutelor: Cursul BNM pentru astăzi - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 10 decembrie

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Guvernatorul BNM, Octavian Armașu, a anunțat la un briefing din 9 decembrie că rata inflației a continuat să aibă o tendință descendentă și pe parcursul lunii trecute, iar pe final de decembrie 2020 ne putem alege cu o inflație apropiată de „zero”.

La sfârșitul lunii octombrie, ritmul anual al inflaţiei constituia 1,56 la sută, iar în noiembrie indicatorul a continuat să scadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0