Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lebede de vară în plină iarnă pe lacul din orașul Râșcani - Video

Abonare
Trei lebede de un alb imaculat s-au stabilit pe lacul din orașul Râșcani. Acestea plutesc grațios fără ca să le pese, se pare, de gerul de afară. Vă invităm să le admirați.

Cred că este pentru prima dată când locuitorii din Râșcani au posibilitatea să admire pe lacul orașului un adevărat dans al lebedelor pe timp de iarnă. În această dimineață am surprins trei lebede de un alb imaculat care pluteau lin pe suprafața apei.

Păsări migratoare, lebăda - Sputnik Moldova
Societate
VIDEO: Locul din Moldova care a devenit o oază pentru păsări  

În anii precedenți, lebedele au fost surprinse în unele localități din raionul Orhei, dar și pe malul râului Nistru, la Soroca.

Potrivit specialiștilor, faptul că lebedele nu migrează este legat de schimbările climatice din ultimii ani, când avem ierni mult mai blânde, iar lebedele reușesc să găsească și suficientă hrană, astfel că acestea au preferat să rămână pe meleagurile noastre.

Potrivit legii, vânatul păsărilor migratoare este interzis prin lege. Cei car vânează lebede riscă amenzi de până la 2000 de lei.

Meteorologii moldoveni prognozează pentru următoarele zile o ușoară încălzire a vremii, astfel că vom avea temperaturi de până la +7..+9 grade Celsius în țară.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0