Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rospotrebnadzor, despre starea de sănătate a celor vaccinați cu „EpiVacCorona”

© Sputnik / Rospotrebnadzor  / Accesați arhiva multimediaВакцина от коронавируса "ЭпиВакКорона", разработанная Государственным научным центром вирусологии и биотехнологии "Вектор" Роспотребнадзора
Вакцина от коронавируса ЭпиВакКорона, разработанная Государственным научным центром вирусологии и биотехнологии Вектор Роспотребнадзора - Sputnik Moldova
Abonare
Instituția de supraveghere în domeniul protecției consumatorilor din Rusia a anunțat despre mersul testărilor vaccinului împotriva coronavirusului, care a fost dezvoltat de Centrul de Cercetare pentru Virologie și Biotehnologie „Vector”.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Nu a fost înregistrată nicio reacție adversă după vaccinarea a 672 de voluntari cu vârsta de peste 18 ani și 96 de voluntari cu vârsta de peste 60 de ani, vaccinați în cadrul studiilor post-înregistrare a vaccinului EpiVacCorona - toți voluntarii se simt bine. Acest lucru a fost anunțat de serviciul de presă al Rospotrebnadzor.

”În cadrul studiilor clinice controlate cu placebo de după înregistrare a vaccinului” EpiVacCorona a ”Centrului Științific de Stat „Vector” al Rospotrebnadzor, 672 de voluntari cu vârsta de peste 18 ani și 96 de voluntari care au participat la studiul clinic post-înregistrare a vaccinului precum și la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani care au fost vaccinați cu prima doză de vaccin. Toți voluntarii se simt bine, nu au fost identificate efecte adverse", notează instituția.

Vaccină COVID-19 - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul rusesc EpiVacCorona - în faza III a studiilor clinice
Anterior a fost raportat că imunitatea după administrarea "EpiVacCorona" se formează la o lună după introducerea preparatului, timp în care nu este necesară aflarea în carantină. Cu toate acestea, trebuie respectate măsurile de protecție. Astfel, timp de trei săptămâni după imunizare nu ar trebuie admisă hipotermia, supraîncălzirea și consumul de alcool, pentru a face vaccinul mai eficient.

Vaccinul EpiVacCorona a fost creat pe o platformă dovedită, care a făcut posibilă scurtarea timpului de dezvoltare a acestuia. Vaccinarea în masă este programată pentru 2021, în același timp aceasta va fi benevolă și gratuită pentru cetățenii ruși.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

Fluxul de știri
0