Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia este gata să coopereze în domeniul antiepidemic

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaПрезидент России Владимир Путин во время встречи в режиме видеоконференции с руководителями фракций в Государственной думе РФ
Президент России Владимир Путин во время встречи в режиме видеоконференции с руководителями фракций в Государственной думе РФ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O conferință internațională științifico-practică privind contracararea COVID-19 a început la Sankt Petersburg.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Federația Rusă este dispusă să coopereze cu partenerii străini în domeniul antiepidemic. Acest lucru este menționat în telegrama expediată de președintele rus Vladimir Putin participanților la Conferința internațională științifico-practică privind combaterea COVID-19 și a altor boli infecțioase.

„Rusia este pe deplin gata pentru cea mai largă interacțiune posibilă cu partenerii străini pe direcția antiepidemică, pentru schimbul de experiență acumulată în prevenire și tratament. După cum știți, în țara noastră, în cel mai scurt timp posibil, s-a reușit dezvoltarea unor sisteme de testare eficiente pentru diagnosticarea noului coronavirus, de asemenea, crearea și înregistrarea primelor vaccinuri din lume împotriva COVID-19", este menționat în telegramă.

Вакцинация добровольцев российским препаратом от коронавируса Спутник V - Sputnik Moldova
Societate
Președintele Rusei, despre furnizarea și producerea vaccinului ”Sputnik V” în țările OTSC
După cum subliniază liderul rus, rezultatele activității comune a participanților la conferință „vor ajuta la salvarea de vieți și la protejarea sănătății cetățenilor”.

”Oamenii de știință, medicii, angajații din domeniul sănătății și serviciilor sanitar-epidemiologice sunt în linia întâi de luptă împotriva celei mai mari pandemii din ultimele decenii, cauzate de virusul COVID-19”, mai este menționat în mesaj.

Conferința internațională științifico-practică privind combaterea noii infecții cu coronavirus și a altor boli infecțioase are loc în perioada 9-10 decembrie la Sankt Petersburg. Ea își propune să consolideze cooperarea internațională în lupta cu infecțiile, să dezvolte schimbului științific și capacitățile naționale ale țărilor partenere de combatere a bolilor infecțioase. Participanții la eveniment intenționează să prezinte perspectivele pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0