Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Președintele Rusei, despre furnizarea și producerea vaccinului ”Sputnik V” în țările OTSC

© Sputnik / Viktor Tolochko / Accesați arhiva multimediaВакцинация добровольцев российским препаратом от коронавируса "Спутник V"
Вакцинация добровольцев российским препаратом от коронавируса Спутник V - Sputnik Moldova
Abonare
La sesiunea Consiliului de securitate colectivă al ODKB, liderul rus a vorbit despre activitatea de furnizare a vaccinului ”Sputnik V” statelor membre ale Organizaţiei Tratatului pentru Securitate Colectivă (OTSC).

CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik. Chestiunea aprovizionării statelor-membre ODKB cu vaccinul ”Sputnik V” împotriva coronavirusului și a producției acestuia în aceste state este în curs de elaborare. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat acest lucru în cadrul summitului OTSC.

”În prezent sunt în curs de elaborare chestiunile privind furnizarea vaccinului rusesc ”Sputnik V” în statele  OTSC și posibila producție comună în țările dumneavoastră, dragi colegi”, a menționat liderul rus.

După cum scrie RIA Novosti, potrivit lui Putin, acest lucru se aplică și celorlalte două vaccinuri rusești, inclusiv ”EpiVacCorona”, care a fost, de asemenea, înregistrat.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Vaccinul rusesc ”Sputnik V” va fi prezentat la ONU

În acest context, președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev, a anunțat că, în viitorul apropiat, în țară va fi construită o fabrică pentru producerea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului.

Anterior, pe 11 noiembrie, Tokayev și Putin au avut o conversație telefonică. Președintele Kazahstanului a afirmat după aceea că s-a înțeles cu liderul rus să construiască în țară o fabrică pentru producerea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului. Ministrul Sănătății al țării, Alexei Tsoi, a spus că Kazahstanul caută o platformă de producție pentru fabricarea vaccinului rusesc împotriva infecției cu coronavirus „Sputnik V”. De asemenea, el a menționat că producția poate fi stabilită la o întreprindere farmaceutică existentă în republică.

”Sputnik V”, primul vaccin înregistrat din lume împotriva coronavirusului, a fost dezvoltat de către Centrul ”N.F. Gamalei”.  Astăzi, medicamentul este aproape de sfârșitul celei de-a treia faze a studiilor și de începutul producerii sale în masă.  Studiile clinice ale „Sputnik V” se desfășoară nu numai în Rusia, ci și în Belarus, Emiratele Arabe Unite (EAU), India, Brazilia și în alte țări. În total, aproximativ 40 de mii de voluntari participă la testările clinice.

”Sputnik V” se află pe lista celor 10 vaccinuri dezvoltate în lume de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care sunt cele mai apropiate de sfârșitul celei de-a treia faze a studiilor clinice și de începutul producerii lor în masă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0