Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM propune amânarea majorării cotei TVA în agricultură

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova propun un amendament la legea privind politica fiscală prin care majorarea TVA în agricultură să fie amânată cu jumătate de an.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova propune un amendament la legea privind politica fiscală prin care solicită ca majorarea TVA de la 8% la 12% pentru producția agricolă să intre în vigoare din 1 iulie 2021, în loc de 1 ianuarie 2021, cum e prevăzut în proiectul înaintat de Guvern. Precizarea a fost făcută de deputatul PSRM Petru Burduja în cadrul unui briefing de presă.

Agricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Agricultorii vor protesta mâine cu tractoarele în centrul Capitalei

La fel, este cerută, din 1 iulie 2021, micșorarea TVA de la 20% la 12% pentru îngrășămintele minerale, pesticide și fertilizanți. Cu referire la aplicarea TVA în domeniul HORECA, socialiștii propun data de 1 ianuarie 2021. 

„Pe de o parte, noi avem aprobată legea care indică că 50% din producția agricolă de pe rafturile magazinelor trebuie să fie autohtonă. Totodată, venim cu mecanisme cu care să-i susținem pe acești producători, ca să poată fi competitivi cu importatorii producției agricole”, a precizat Burduja. 

Astfel motivează socialiștii propunerea de a majora pe de o parte cota TVA, iar pe de alta - de a fi redusă. Deputatul mai spune că impunerea acestor măsuri din 1 ianuarie ar crea probleme economice producătorilor agricoli, de aceea este necesar de a prelungi perioada de când producătorii ar putea să achite taxe majorate. 

Amintim, agricultorii au cerut ca Parlamentul să nu accepte inițiativa Guvernului de a majora taxa TVA în agricultură de la 8% la 12%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0