Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM propune amânarea majorării cotei TVA în agricultură

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM  - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova propun un amendament la legea privind politica fiscală prin care majorarea TVA în agricultură să fie amânată cu jumătate de an.

CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova propune un amendament la legea privind politica fiscală prin care solicită ca majorarea TVA de la 8% la 12% pentru producția agricolă să intre în vigoare din 1 iulie 2021, în loc de 1 ianuarie 2021, cum e prevăzut în proiectul înaintat de Guvern. Precizarea a fost făcută de deputatul PSRM Petru Burduja în cadrul unui briefing de presă.

Agricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Agricultorii vor protesta mâine cu tractoarele în centrul Capitalei

La fel, este cerută, din 1 iulie 2021, micșorarea TVA de la 20% la 12% pentru îngrășămintele minerale, pesticide și fertilizanți. Cu referire la aplicarea TVA în domeniul HORECA, socialiștii propun data de 1 ianuarie 2021. 

„Pe de o parte, noi avem aprobată legea care indică că 50% din producția agricolă de pe rafturile magazinelor trebuie să fie autohtonă. Totodată, venim cu mecanisme cu care să-i susținem pe acești producători, ca să poată fi competitivi cu importatorii producției agricole”, a precizat Burduja. 

Astfel motivează socialiștii propunerea de a majora pe de o parte cota TVA, iar pe de alta - de a fi redusă. Deputatul mai spune că impunerea acestor măsuri din 1 ianuarie ar crea probleme economice producătorilor agricoli, de aceea este necesar de a prelungi perioada de când producătorii ar putea să achite taxe majorate. 

Amintim, agricultorii au cerut ca Parlamentul să nu accepte inițiativa Guvernului de a majora taxa TVA în agricultură de la 8% la 12%. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0