Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Agricultorii vor protesta mâine cu tractoarele în centrul Capitalei

© Sputnik / Mihai CarausAgricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă
Agricultorii protestează la intrarea în Chișinău cu tehnica agricolă - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii din toată țara reiau de mâine protestele. Aceștia vor veni cu tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Producătorii agricoli anunță că vor relua de mâine protestele. Decizi a venit după o discuție cu câțiva deputați de la PAS și PPDA. Informația a fost oferită pentru Sputnik Moldova de agricultorul Sergiu Stefanco din raionul Căușeni. 

”Ni s-a aprobat solicitarea noastră să protestăm în centrul Capitalei. Urmează doar dă discutăm detaliile și să coordonăm mișcarea tehnicii agricole cu Inspectoratul Naționale de Securitate Publică în PMAN. Începând de mâine, ora 10:00-11:00, vom începe manifestațiile. Așteptăm să iasă cu noi la discuții cu noi reprezentanți ai Parlamentului și a Guvernului”, a declarat Sergiu Stefanco, producător agricol.

Agricultorii urmau să iasă la protest duminică, însă au anulat acțiunea. Totuși, mulți dintre ei au adus tractoarele și le-au parcat la intrare în Chișinău. Președintele Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mîrzenco, a declarat că utilajele agricole vor rămâne la intrarea în Chișinău până la anunțarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Tehnica agricolă a fost parcată la intrarea în Chișinău - Sputnik Moldova
Agricultorii, gata să protesteze la Chișinău: Tractoarele - la intrarea în oraș
La protestul din 2 decembrie fermierii le-au dat autorităților termen de 24 de ore pentru a-i invita la discuții și pentru a găsi soluții la problemele lor. Agricultorii au cerut ca Parlamentul să nu accepte inițiativa Guvernului de a majora taxa TVA în agricultură de la 8% la 12%. 

Atunci fermierii au votat unanim o declarație în care au cerut ca Parlamentului să oblige Guvernul să aloce mai multe resurse financiare pentru plata compensațiilor agricultorilor afectați de secetă, să identifice mijloace pentru majorarea semnificativă a Fondului de subvenționare și pentru instituirea accizelor la motorina. Ei au solicitat și o întrevedere urgentă cu conducerea Parlamentului și fracțiunile parlamentare pentru a discuta despre revendicări. Pentru că nu au fost auziți, ei au decis să iasă din nou la protest. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0