Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sute de persoane au fost amendate: Iată pentru ce

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce numărul cazurilor zilnice de COVID-19 este în creștere, oamenii devin tot mai iresponsabili și se aleg cu amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-epidemice, susțin responsabilii de la Ministerul Afacerilor Interne.

CHIȘINĂU 9 dec - Sputnik. Numărul de încălcări privind respectarea măsurilor de protecție este tot mai mare, susține secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne Sergiu Golovaci. Funcționarul spune că în timp de o săptămână au fost aplicate 958 de amenzi celor care nu s-au conformat deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. 

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Un nou antirecord: Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat astăzi

„Se pare că cetățenii noștri nu au conștientizat că purtatul măștii este o condiție obligatorie pentru a se proteja de acest virus. (...) Atât în unitățile comerciale închise, cât în piețele comerciale, în spațiile publice principala cauză de încălcări este portul măștilor. Masca trebuie să acopere nasul și gura, dar spre regret, mai sunt cetățeni care nu au conștientizat pericolul acestui virus și refuză categoric să poarte această mască. Astfel, punându-și în pericol sănătatea personală, cât și sănătatea celor din jur”, a menționat secretarul de stat al MAI Sergiu Golovaci. 

Potrivit lui Golovaci, 237 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor în spațiile publice închise. Totodată, 202 amenzi au fost aplicate vânzătorilor și cumpărătorilor din piețe. Cu alte amenzi s-au ales cei ce nu purtau masca în spațiile publice deschise. 

Sergiu Golovaci a menționat că în timp de o săptămână 141 de oameni ai legii s-au infectat cu noul virus în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0