Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou antirecord: Câte cazuri de COVID-19 s-au înregistrat astăzi

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou antirecord a fost înregistrat astăzi. Au fost confirmate alte 1 691 de cazuri. Totodată, încă 20 de persoane au murit din cauza noului virus. Datele sunt prezentate de către Ministerul Sănătății.

CHIȘINĂU 26 nov - Sputnik. Noul coronavirus pare de neoprit. Joi, în Republica Moldova s-au înregistrat alte 1 691 cazuri de COVID-19. Ceea ce înseamnă un nou antirecord de infectări. Rezultatele vin după efectuarea a 3 587 de teste primare. Printre cazurile de infectare cu noul virus, șapte sunt de import, și anume din România, Cehia, Danemarca și Spania. 

Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor de COVID-19 a ajuns la 102 894 de cazuri.

Медицинский работник работает на участке тестирования на COVID-19 - Sputnik Moldova
Am depășit pragul de 100 de mii de cazuri de COVID-19: Câte s-au înregistrat astăzi

Totodată, crește și numărul cadrelor medicale diagnosticate cu COVID-19. Alte 109 cadre medicale au fost confirmate astăzi cu noul virus. Este vorba despre 33 de medici, 55 de asistenți medicali și 21 infirmieri. 

Virusul ucigaș a luat viața a încă 20 de oameni. Este vorba de 11 bărbați și nouă femei. Cele mai tinere victime de astăzi sunt doi bărbați de 32 și, respectiv, 38 de ani, care aveau și alte boli cronice. Celelalte victime având între 42 și 82 de ani.

În prezent, în spitalele din țară sunt internați 3 499 de pacienți. Dintre aceștia, 253 sunt în stare extrem de gravă, iar 52 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. Datele Ministerului Sănătății mai arată că 6 687 de persoane s-au vindecat. Astfel, bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 90 485 de persoane. Totodată, 4 975 de bolnavi au o formă ușoară a bolii și se vindecă la domiciliu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0