Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de mii de euro, pentru trucarea meciurilor - detalii

© Photo : Federația Moldovenească de FotbalNaționala de fotbal a Moldovei înainte de meciul cu naționala Kosovo
Naționala de fotbal a Moldovei înainte de meciul cu naționala Kosovo - Sputnik Moldova
Abonare
Cel puțin patru persoane au fost reținute în urma unei operațiuni de amploare a ofițerilor CNA și Europol.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Mai multe persoane învinuite, dintre care patru au fost reținute într-un dosar al meciurilor trucate. Mai exact este vorba de unsprezece persoane, care activează în domeniul fotbalului și care ar fi implicate în trucarea evenimentele sportive. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, printre cei vizaţi sunt preşedinţi ai cluburilor de fotbal din Republica Moldova, directori de şcoli sportive specializate şi jucători care reprezintă cinci 5 echipe din cele 10 care evoluează în Divizia Naţională.

Мяч - Sputnik Moldova
Sport
România ar putea să nu găzduiască meciuri la EURO 2020

„Începând cu perioada anului 2017, mai mulţi antrenori, agenți ai sportivilor, proprietari de cluburi sportive şi persoane din conducerea Federației Moldovenești de Fotbal ar fi influenţat jucătorii cluburilor sportive să acţioneze de o manieră viciată pentru a obţine scorurile agreate cu persoane interesate. Astfel, în schimbul unor beneficii, favoruri sau recompense financiare, fotbaliștii erau instruiți să aibă un anumit comportament în timpul jocului, la ce scor exact să piardă sau să câştige, aceste rezultate fiind deja cunoscute la casele de pariuri”, este precizat în comunicatul CNA.

În urma investigațiilor, s-a adeverit faptul manipulării permanente a meciurilor de fotbal din Republica Moldova cu implicarea acelorași formațiuni sportive. Din informațiile deținute de anchetatori, sumele pentru un meci aranjat variau între 10 și 20 de mii de euro. Doar din iulie al acestui an și până în prezent, peste 20 de meciuri au fost trucate. Valoarea profiturilor este estimată la peste 600 de mii de euro.

футбол - Sputnik Moldova
Sport
Stadionul „Zimbru” ar putea fi lipsit de dreptul de a mai găzdui meciuri

„Pe data de 7 decembrie, CNA, în comun cu procurorii anticorupţie şi reprezentanţii EUROPOL, a descins cu percheziţii la persoanele vizate în anchetă, printre care președinți de cluburi sportive, antrenori, jucători ai echipelor naţionale de fotbal”, mai scrie serviciul de presă al CNA.

Astfel, patru din cele 11 persoane bănuite au fost reținute pentru 72 de ore și plasate în izolatorul CNA. Totodată, două persoane urmează să fie anunțate în căutare. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă o amendă penală în mărime de până la 5000 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 4 la 7 ani.

Aceștia au ajuns pe mâna ofițerilor în cadrul unei operațiuni de amploare desfășurate de CNA în comun cu reprezentanţii EUROPOL și UEFA, care au acordat asistenţă tehnică, informaţională şi analitică anchetatorilor pentru investigarea completă şi multidimensională a tuturor circumstanţelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0