Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au pretins bani pentru a mușamaliza un proces penal: Despre ce sumă este vorba

© Sputnik / Mihai CarausValută
Valută - Sputnik Moldova
Abonare
Câțiva funcționari ai Inspectoratului de Poliție Botanica sunt cercetați pentru corupere pasivă și riscă până la zece ani de pușcărie. Aceștia ar fi pretins 400 de euro pentru mușamalizarea unui proces penal. 

CHIȘINĂU 8 dec - Sputnik. Au pretins 400 de euro pentru a mușamaliza un proces penal, iar acum sunt cercetați pentru corupere pasivă. Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu procurorii Procuraturii Anticorupţie au documentat acțiunile câtorva funcționari ai Inspectoratului de Poliție Botanica. 

Исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Societate
Ce i-a promis unui deținut o angajată a Penitenciarului Cricova

Au fost efectuate mai multe percheziții la domiciliile bănuiților, oamenii legii identificând mijloacele financiare care au fost recepționate sub controlul grupului de urmărire penală.

Unul dintre funcționarii vizați a fost reținut pentru 72 de ore. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de până la zece ani cu amendă în mărime de până la 400 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de până la zece ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0