Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

”Blaturile” distrug fotbalul: Reacția FMF la reținerile CNA

© Sputnik / Yana ZaharovaФлаг Молдавской федерации футбола и флаг Молдовы
Флаг Молдавской федерации футбола и флаг Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a venit cu o reacție după ce au fost reținute mai multe persoane care activează în domeniul fotbalului.

CHIȘINĂU, 8 dec - Sputnik. Centrul Național Anticorupție a anunțat despre cercetarea penală a unsprezece persoane care activează în domeniul fotbalului, în cadrul unei cauze pornite pe faptul manipulării evenimentelor sportive. După anunțul făcut de CNA, a urmat reacția Federației Moldovenești de Fotbal care a precizat că susține acțiunile CNA și dă asigurări că va colabora în continuare cu organele de drept abilitate pentru combaterea fenomenului meciurilor trucate.

”Federația Moldovenească de Fotbal susține totalmente acțiunile CNA și dă asigurări că va colabora în continuare cu organele de drept abilitate pentru combaterea fenomenului meciurilor trucate. În acest sens, FMF intenționează să semneze un Memorandum cu Ministerul de Interne și alte structuri de forță abilitate să stopeze corupția din fotbal. FMF este împotriva corupției și va depune eforturi maxime pentru ca cei implicați în acte de corupție să fie sancționați conform legii”, precizează FMF printr-un comunicat.

Operaţiunea CNA s-a derulat în comun cu reprezentanţii EUROPOL și UEFA, care au acordat asistenţă tehnică, informaţională şi analitică anchetatorilor pentru investigarea completă şi multidimensională a tuturor circumstanţelor.

Naționala de fotbal a Moldovei înainte de meciul cu naționala Kosovo - Sputnik Moldova
Societate
Sute de mii de euro, pentru trucarea meciurilor - detalii

Totodată, cei de la FMF au subliniat că fotbalul este cel mai iubit și practicat sport din întreaga lume, inclusiv din Republica Moldova iar misiunea FMF este de a proteja jocul de orice amenințare care îl poate pune în pericol.

Potrivit FMF, în ultimii ani meciurile de fotbal sunt ținta grupărilor infracționale, care acționează pentru a truca și manipula meciurile de fotbal. Aranjarea meciurilor a devenit o amenințare pentru fotbal. Această amenințare poate fi înlăturată cu implicarea întregii comunități fotbalistice și a organelor de drept.

”Manipularea meciurilor este un pericol real. ”Blaturile” distrug jocul nostru comun, jocul milioanelor de oameni”.

În vederea combaterii fenomenului meciurilor trucate și a pariurilor ilegale, Federația Moldovenească de Fotbal a creat Departamentul Integritate FMF. Această structură se ocupă de colectarea și stocarea informației ce ține de competițiile și meciurile suspecte de a fi aranjate la pariuri. Ulterior, angajații Departamentului Integritate redirecționează această informație organelor de drept abilitate din Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

 

Fluxul de știri
0