Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tocarciuc, despre pandemie: Acesta este doar vârful aisbergului

© Sputnik / Mihai CarausAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre unul dintre motivele pentru care pandemia de coronavirus din Moldova scapă de sub control.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Procentul de teste pozitive la COVID-19 efectuate în Moldova este mult mai mare decât în ​​alte țări - a remarcat expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc în studioul Sputnik Moldova.

Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri noi s-au înregistrat astăzi
"Cred că testăm pe cei care au dezvoltat deja boala. Acesta este doar vârful aisbergului, testăm foarte puțini oameni. Și aceasta este una dintre problemele noastre principale", a spus expertul.

În opinia Alei Tocarciuc, este necesar să se testeze numărul maxim posibil de persoane cu risc sporit de infectare cu coronavirus.

"Trebuie să aflăm de la persoanele responsabile de ce având capacitate de 6-7 mii de teste zilnic nu le facem. Testarea este un instrument pentru identificarea și izolarea timpurie", a explicat Tocarciuc.

Numărul mic de teste efectuate zilnic este unul dintre motivele pentru care pandemia din Moldova nu va dispărea prea curând.

"De ce alte țări fac atât de multe teste? Pentru că la primele simptome ușoare o persoană face deja un test. Și dacă una dintre ele este bolnavă, testează imediat întreaga familie pentru a identifica purtătorii, astfel încât să nu aibă timp să părăsească casa și să infecteze mai mulți oameni pe stradă. Sunt imediat izolați. La noi această metodă nu a funcționat niciodată, așa că situația noastră actuală este o consecință a tuturor acestor lucruri", a mai spus specialistul.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 116 365. Până acum, 101 244 persoane au fost tratate de coronavirus, iar 2 419 au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0