Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Legea privind funcționarea limbilor, avizată negativ de CSM

© Sputnik / Anatolii KiriakConsiliul Superior al Magistraturii
Consiliul Superior al Magistraturii - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Superior al Magistraturii s-a pronunțat în ședința de astăzi în privința proiectului de lege cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul țării noastre.

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Proiectul de lege privind funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova a primit aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii. În cadrul ședinței de astăzi, membrii CSM au decis unanim asupra avizului negativ pentru proiectul respectiv.

Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova
Politică
Proiectele privind statutul limbii ruse și emisiunile televizate rusești, adoptate

Amintim că deputații au votat în prima lectură proiectul de lege privind funcționarea limbilor, care îi redă limbii ruse statutul de limbă de comunicare interetnică. Inițiativa de a înregistra în Parlament noua lege „despre funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova”, în care rusa recapătă statutul de limbă de comunicare interetnică, a venit din partea președintelui în exercițiu, Igor Dodon.

Cu referire la proiectul de lege privind statutul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică, înregistrat anterior în Parlament de deputații PSRM, Dodon a remarcat necesitatea „unei abordări sistemice a problemei funcționării limbilor în societatea noastră multinațională”.

Ulterior, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a contestat la Curtea Constituțională legea privind funcționarea limbilor, care a fost adoptată în prima lectură.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0