Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tot mai multe cazuri de COVID-19: Câte s-au înregistrat astăzi

Abonare
Tot mai multe cazuri de COVID-19 se înregistrează în Republica Moldova. Astăzi, Ministerul Sănătății anunță alte 1 709 cazuri de infectare cu noul virus. Totodată și numărul deceselor provocate de complicațiile bolii este în creștere.

CHIȘINĂU 8 dec - Sputnik. Noul coronavirus continuă să se răspândească cu repeziciune în țara noastră. Marți ai fost confirmate 1 709 cazuri de COVID-19, după procesarea a 3 366 de teste primare. Datele sunt prezentate de Ministerul Sănătății. 

Printre noile cazuri înregistrate astăzi, opt sunt de import - din România, Germania, Ucraina, Franța și Polonia.

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Republica Moldova ar putea primi vaccin împotriva COVID-19
Astfel, de la începutul pandemiei, în țara noastră au fost înregistrate 119 204 cazuri de COVID-19. Totodată, tot mai multe cadre medicale sunt infectate cu noul virus. Doar astăzi au fost confirmați pozitiv 23 de medici, 29 de asistenți medicali și 11 infirmieri. 

Marți, 22 de pacienți au fost răpuși de COVID-19. Este vorba de 11 bărbați și 11 femei, cu vârstele cuprinse între 45 și 89 de ani. Aceștia aveau și alte boli cronice. Bilanțul deceselor a ajuns la 2 460. 

Datele statistice mai arată că în prezent, în spitalele din țară se tratează 3 899 de pacienți. Dintre aceștia, 288 sunt în stare extrem de gravă, iar 51 sunt conectați la aparate de ventilare artificială.

Totodată, 627 de persoane s-au vindecat. Astfel, bilanțul celor ce s-au tratat de COVID-19 este de 102 565 de persoane. Totodată, 8 549 de bolnavi au o formă ușoară a bolii și se vindecă la domiciliu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0