Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a fost decorat de către Alexandr Lukașenko: Iată pentru ce merite

© Photo : Facebook / Dodon IgorPreședintele Igor Dodon și ambasadorul Republicii Belarus Anatolii Kalinin
Președintele Igor Dodon și ambasadorul Republicii Belarus Anatolii Kalinin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a fost decorat cu medalia „75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”. Acesta a primit medalia de la președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko. Dodon a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook.

CHIȘINĂU 8 dec - Sputnik. Igor Dodon a fost decorat cu medalia „75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei” de către președintele belarus, Alexandr Lukașenko. Anunțul a fost făcut chiar de către Dodon în urma unei întrevederi de lucru cu ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Anatolii Kalinin.

„Medalia este decernată pentru contribuție semnificativă în educația patriotică a cetățenilor, perpetuarea memoriei celor căzuți, organizarea acțiunilor consacrate jubileului victoriei. Am fost decorat cu medalia respectivă în semn de recunoaștere deosebită a meritelor – în special, pentru inițiativa mea de a instala în orașul Minsk, monumentul lui Ion Soltîs, Erou al Uniunii Sovietice, originar din Moldova, dar și pentru restaurarea a zeci de complexe memoriale militare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele în exercițiu a ținut să mulțumească pentru aprecierea eforturilor său. Dodon a mai scris că în cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Belarus în țara noastră au fost examinate mai multe chestiuni legate de relațiile bilaterale dintre cele două țări. 

Парламентские выборы в Белоруссии - Sputnik Moldova
Lukașenko, despre „o frumoasă schemă democratică” de distribuție a împuternicirilor

„Am menționat dialogul productiv dintre Moldova și Belarus la nivelul conducerii de vârf, ținând cont de schimbul intensiv de vizite la nivel de șefi de stat și de guvern, precum și cooperarea activă pe platformele CSI, Uniunii Economice Eurasiatice și ale altor organizații internaționale”, a menționat Igor Dodon. 

Igor Dodon a precizat că a fost constatată „existența unui potențial nevalorificat la justa valoare în domeniul comercial-economic. Astfel, în ultimii ani, se atestă scăderea schimbului de comerț reciproc (de la 225 milioane de dolari în anul 2017 până la 212 milioane în anul 2019), inclusiv diminuarea indicatorilor privind exporturile de mărfuri moldovenești pe piața belarusă și creșterea importurilor din Belarus. În lunile ianuarie-septembrie 2020, schimbul de comerț a constituit 130 milioane de dolari, dintre care exporturile moldovenești au însumat 48 de milioane”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0