Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lukașenko, despre „o frumoasă schemă democratică” de distribuție a împuternicirilor

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaПарламентские выборы в Белоруссии
Парламентские выборы в Белоруссии - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Belarusului Aleksandr Lukașenko a făcut o declarație despre modul în care vede viitoarea redistribuire a împuternicirilor între ramurile puterii de stat.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. Liderul belarus a descris o „schemă democratică” de distribuire a împuternicirilor, în care diverselor ramuri ale puterii li se vor acorda nu numai drepturi suplimentare în luarea deciziilor, ci și li se vor adăuga responsabilități.

"Toată lumea insistă că este necesară o redistribuire a împuternicirilor. Am adăugat întotdeauna: vom redistribui împuternicirile, le vom adăuga celor cărora nu le ajunge, dar și responsabilitatea le va reveni celor care vor primi aceste împuterniciri suplimentare", a declarat Lukașenko pentru Sputnik Belarus.

Президент РФ В. Путин провел заседание Совбеза РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, îngrijorat de situația din Belarus
Președintele Belarusului a descris viziunea sa asupra distribuției împuternicirilor și a subliniat, de asemenea, că principiile de bază ale activităților statului ar trebui reglementate de Adunarea Generală a Poporului. Liderul belarus a numit a numit anume această schemă „absolut transparentă, frumoasă, democratică”.

"În toate statele democratice este anume așa: Guvernul a propus, Parlamentul a coordonat - dacă este vorba de o lege, șeful statului o semnează sau o respinge, dacă sunt încălcate principiile stabilite de Adunarea Populară din Belarus. În următorii cinci ani, principiile de bază ale funcționării statului nostru vor fi stabilite de acest congres al poporului”, a spus Lukașenko.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0