Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședința de astăzi a Parlamentului a fost anulată: Care este motivul

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание парламента 10 июня
Заседание парламента 10 июня - Sputnik Moldova
Abonare
Ședință de astăzi a Parlamentului a fost anulată din cauza lipsei de cvorum. La ședință s-au adunat doar 38 de deputați din cei 101. Astăzi urma ca ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, să fie audiat în plen, după ce a fost depusă o moțiune simplă împotriva lui.

CHIȘINĂU 7 dec - Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greanîi, a anulat ședința de astăzi a Legislativului. Motivul este lipsa de cvorum. Astfel, la ședința de astăzi s-au prezentat doar 38 de deputați din cei 101. 

Secretarul Parlamentului a anunțat că la ședință nu s-au prezentat deputații fracțiunii socialiștilor, a fracțiunii partidului „ȘOR” și cei din platforma parlamentară „Pentru Moldova”. 

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Politică
Ce se întâmplă cu moțiunea împotriva lui Voicu: Decizie

Din cauza lipsei de cvorum, președintele Parlamentului a anunțat că moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a eșuat și a declarat ședința încheiată. 

Amintim că fracțiunile PAS și PPDA au înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Pavel Voicu, în data de 19 noiembrie. În data de 25 noiembrie, moțiunea a fost avizată de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică.

Ministrului de Interne i se cerea prezentarea unui raport de activitate a MAI, în special în ceea ce privește „acțiunile din zona de securitate” de pe Nistru, „asigurarea securității cetățenilor, acțiuni pentru ordinea publică”. PPDA îi reproșează ministrului Pavel Voicu gestionarea ineficientă a combaterii grupărilor infracționale și a situației vizând „grupurile paramilitare din regiunea transnistreană și asigurarea securității cetățenilor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0