Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Țările OSCE solicită o întâlnire în format „5 + 2” cât mai curând posibil

© Sputnik / Сергей Аверин / Accesați arhiva multimediaЛоготип Организации по безопасности и сотрудничеству в Европе
Логотип Организации по безопасности и сотрудничеству в Европе - Sputnik Moldova
Abonare
Miniștrii de Externe ai statelor OSCE și-au reafirmat intenția de a găsi o soluție pașnică, cuprinzătoare și durabilă pentru conflictul transnistrean.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. O declarație cu privire la procedura de negocieri în formatul „5 + 2” privind reglementarea transnistreană a fost adoptată la ședința ordinară a Consiliului miniștrilor de Externe din țările OSCE, care a avut loc la Tirana.

Miniștrii de Externe ai statelor membre ale organizației și-au reafirmat hotărârea de a găsi o soluție pașnică, cuprinzătoare și durabilă a conflictului transnistrean, bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internațional, cu adoptarea unui statut special pentru regiunea transnistreană.

Здание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля - Sputnik Moldova
Reglementarea transnistreană: Subiectul discuției dintre Lavrov și Ciocoi
În acest context, miniștrii au subliniat importanța formatului de negocieri „5 + 2” și au îndemnat participanții să organizeze o întrunire în acest format în 2021, cât mai curând posibil.

De asemenea, Miniștrii de Externe au discutat probleme ce țin de interacțiune în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Totodată, aceștia au pledat în favoarea intensificării dialogului în domeniul protecției drepturilor omului, inclusiv restabilirea liberei circulații între cele două maluri ale Nistrului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0