Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reglementarea transnistreană: Subiectul discuției dintre Lavrov și Ciocoi

© Sputnik / Nataliya Seliverstova / Accesați arhiva multimediaЗдание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля
Здание Министерства иностранных дел РФ и Водовзводная башня Московского Кремля - Sputnik Moldova
Abonare
După cum precizează Ministerul rus de Externe, dialogul a avut loc la inițiativa părții moldovenești.

CHIȘINĂU 4 dec - Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și omologul său moldovean, Aureliu Ciocoi, au discutat relațiile bilaterale și situația în cadrul procesului de negociere privind reglementarea transnistreană, precizează MAE al Federației Ruse.

După cum subliniază instituția, conversația telefonică a avut loc la inițiativa părții moldovenești.

"Părțile au discutat chestiuni de actualitate și perspectivele dezvoltării relațiilor ruso-moldovenești, cooperarea în cadrul CSI și interacțiunea Moldovei cu Uniunea Economică Eurasiatică în calitate de observator", este menționat în mesaj.

Părțile și-au exprimat opinia comună cu privire la necesitatea de a păstra caracterul prietenos și constructiv al interacțiunii bilaterale, de a menține contacte intense la toate nivelurile.

„A avut loc un schimb de opinii asupra situației actuale în procesul de negociere privind soluționarea transnistreană, precum și asupra problemelor agendei regionale și internaționale de interes reciproc”, a adăugat ministerul.

Transnistria, unde 60 la sută dintre locuitori sunt ruși și ucraineni, a încercat să se separe de Moldova încă înainte de prăbușirea URSS, având teama că țara se va uni cu România, pe valul naționalismului. În 1992, după o tentativă eșuată a autorităților moldovenești de a rezolva problema prin forță, Transnistria a devenit un teritoriu practic necontrolat de Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0