Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vor merge sau nu fracțiunile de opoziție la discuții cu PSRM

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Abonare
După ce vineri, PSRM a lansat apelul către fracțiuni pentru discuții referitoare la declanșarea alegerilor anticipate, astăzi au venit mai multe răspunsuri.

CHIȘINĂU, 7 dec - Sputnik. La mai multe zile de la apelul PSRM către fracțiunile parlamentare de a avea discuții în cadrul cărora să elaboreze o foaie de parcurs în vederea dizolvării Parlamentului, până astăzi astfel de întâlniri nu au avut loc. Întrebat de jurnaliști, deputatul PAS Igor Grosu a declarat că fracțiunea pe care o reprezintă nu a primit o invitație de acest gen de la Vlad Bătrîncea, cel care a lansat această inițiativă. 

„Nu am văzut nici o invitație din partea domnului Bătrîncea. Noi putem să-i comunicăm repetat că alegerile anticipate sunt la ordinea zilei și cât mai repede”, a declarat Igor Grosu. 

Ședința Parlamentului - Sputnik Moldova
Politică
Deputații Pentru Moldova nu participă la ședința Parlamentului

Referitor la acțiunile de mai departe a fracțiunii PAS cu privire la dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, Grosu a declarat că vor veni cu toate detaliile ulterior. 

Deputatul Partidului Democrat, Alexandru Jizdan a declarat că PDM nu va participa la aceste discuții. 

„Cred că mai avem de făcut un pas important pentru a face tot posibilul ca la următoarele alegeri, fie ele și anticipate, să participe partide politice care s-au curățat, adică nu au în componența lor persoane care nu figurează în rapoartele Kroll sau persoane care au fost condamnate de prima instanță”, a declarat Jizdan. 

Acesta a mai spus că Partidul Democrat este pregătit pentru alegeri anticipate. De precizat, astăzi și deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” au invitat fracțiunile parlamentare la discuții pe subiectul organizării alegerilor parlamentare anticipate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0